ЧЕЗ няма да спира тока по време на матурите

Общество

19-05-2013, 13:40

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

При евентуална авария дружеството ще възстанови електрозахранването

ЧЕЗ прекратява плановите превключвания и ремонти по съоръжения, захранващи с електроенергия държавните, общинските и частните училища на територията на Западна България между 08.00 и 18.00 часа в периода от 7 май до 20 юни.
Целта е да бъде повишена сигурността на снабдяването с електроенергия по време на матурите на учениците от IV и VII и XII клас.

При евентуална авария ЧЕЗ ще възстановява електрозахранването на съответните учебни заведения, информират от дружеството.

Компанията ще съставя графика на планираните ремонти, като се съобразява с датите на изпитите за външно оценяване и при необходимост ще съгласува изключванията на електричеството с ръководствата на училищата.

При съвпадение на планирани дейности и изпити, ремонтите ще бъдат отлагани за по-късен период, а ако ремонтът вече е започнал, той ще бъде временно прекъсван и електрозахранването ще бъде възстановявано.

Клиентите могат да подават сигнали за възникнали аварии или повреди по електроразпределителната мрежа или съоръжения на тел. 0700 10 010 на цената на един градски разговор, както и на корпоративния сайт www.cez.bg.