Автоджамбазите се развихрят – трима в ареста

Крими

19-05-2013, 13:09

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Основна мишена са колите марка Фолксваген

Три посегателства над коли са извършени пред последните дни в Пловдив. Двама мъже бяха заловени при опит за кражба от автомобил, паркиран на бул. „Цариградско шосе”. Около 2 часа вчера при рутинна проверка автопатрул на Шесто РУП задържал двама мъже на 25 и 26 години. Те разбили едно от стъклата на автомобил Фолксваген и се готвели да проникнат в него. Проверка показала, че пловдивчаните са извести на полицията и осъждани за подобни престъпления. Срещу тях е образувано бързо полицейско производство.

Мъж, заподозрян за кражба на лек автомобил, бе заловен в петък. Фолксваген-ът на 45-годишен пловдивчанин изчезнал от ул. „Сеновец” в края на март. При започналото разследване пловдивските полицаи, заедно с колегите им от РУП – Велинград, установили извършителя – 33-годишен мъж от родопския град. Той е известен на властите и осъждан. Задържан е за 24 часа в ареста на Второ РУП. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.

Междувременно друг пловдивчанин е съобщил в полицията, че всички стъкла на лекия му автомобил „Опел” са били разбити. Вчера във Второ РУП се оплакал 32-годишен мъж, че вандалската проява, извършена в нощта срещу събота, му е нанесла щета за около 300 лева. По първоначални данни колата е била паркирана на кръстовище между улиците „Антон Страшимиров” и „Мусала”.