ЦСКА като Левски! Не, не е шампион - би с гол в продължението

Спорт

19-05-2013, 22:42

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Берое – ЦСКА

"Червените" удариха 1:0 "синия" кошмар Берое като гости, докосват Европа

ЦСКА на 95% ще играе в Лига Европа през следващия сезон. "Червените" копираха вечния си съперник Левски и спечелиха като гости на Берое с гол в продължението на мача. Отборът на Милен Радуканов удари новия носител на Купата на България с 1:0 след попадение на централния защитник Пламен Крачунов в 91-ата минута. Така ЦСКА вече има 60 точки и е еднолично на третото място. Ботев (Пловдив) има с 3 точки по-малко. До края на първенството има два кръга и ако "армейците" победят Пирин (Гоце Делчев) на "Армията" в сряда, което е почти сигурно, ще играят в Европа. Ето как се разви двубоя под Аязмото днес:

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ПО МИНУТИ:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

0 - Мачът започна с минута мълчание в памет на популярния фен на ЦСКА Младен Алексиев-Дени.

1 - Първи удар по посока една от двете врати. Мишел Платини преодоля Иво Иванов и стреля от малък ъгъл, но в аут.

5 - Сржиньо центрира от фаул, Иван Бандаловски отправи удар с глава, но твърде слаб и топката отново излезе в аут. ЦСКА опитва натиск в първите минути.

11 - Пенев сгреши, топката бе отнета от Спас Делев, който се озова очи в очи с бившия си съотборник в ЦСКА и настоящ вратар на Берое - Иван Караджов. Спас се опита да мушне топката между краката му от малък ъгъл, но не успя и стражът изби.

16 - Георги Андонов преодоля майсторски Венцислав Василев, тръгна към наказателното поле и центрира, но много силно и топката отиде в тъч.

27 - Караджов боксира топката, след като Платини центрира към Бандаловски при изпълнение на корнер. Последва ново изсипване на коженото кълбо, но вратарят на Берое пак се справи отлично.

33 - Платини стреля с глава от точката за изпълнение на дузпа, но много неточно и отново нямаше сериозна опасност за Иван Караджов.

41 - Най-чистото положение до момента в полза на Берое. Топката бе центрирана в пеналта на ЦСКА, Борислав Стойчев подложи крак във вратарското поле, но не можа да я отклони във вратата на гостите.

КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ

НАЧАЛО НО ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ

48 - Пряк-свободен удар в полза на ЦСКА вляво на наказателното поле на Берое. Мишел Платини стреля много силно, но топката се удари в стената.

62 - Изненадващ удар на Мишел Платини от залечно разстояние. Топката мина покрай левия долен ъгъл на вратата на Берое и излезе в аут.

72 - Здравко Илиев преодоля Костадин Стоянов по фланга и центрира, но право в ръцете на Черни. Вратарят на ЦСКА първоначално изпусна топката, но после си я върна пред погледа на Емил Ангелов.

78 - Добър удар на Спас Делев извън наказателното поле, топката мина близо до дясната греда на Иван Караджов.

81 - Шут и на Лукас Саша, отново от далечно разстояние. И бразилецът обаче не успя да намери рамката на вратата.

83 - Невероятен пропуск на Абел Анисе! Халфът на ЦСКА беше изведен сам срещу Караджов, но би твърде несериозно по земя и стражът на Берое успя да избие топката.

90+1 - ГОООЛ ЗА ЦСКА! Защитникът Пламен Крачунов беше оставен непокрит в пеналта на Берое при изпълнение на пряк-свободен удар от Сержиньо и с глава не остави шанс на Иван Караджов, вкарвайки много ценен гол за своя тим.

КРАЙ НА МАЧА
СТАТИСТИКА

Мач от 28-ия кръг на "А" група

Начало: 15:45 часа

БЕРОЕ - ЦСКА 0:1

0:1 Пламен Крачунов

БЕРОЕ: 73. Караджов, 17. Крумов (63 - 2. Илиев), 5. Стойчев, 6. Иванов, 28. Пенев, 8. Лоузейро (53 - 19. Райнов), 21. Елиаш, 11. Атанасов (к) (67 - 88. Каядо), 77. Педро, 7. Андонов, 80. Ангелов

Резерви: 1. Скорчев, 2. Илиев, 19. Райнов, 15. Динков, 9. Горанов, 88. Каядо, 70. Ситое

Треньор: Петър Хубчев

ЦСКА: 12. Черни, 11. Бандаловски (к), 24. Стоянов, 6. Крачунов, 21. Василев, 17. Анисе (87 - 70. Варела), 8. Саша, 10. Сержиньо, 18. Чочев, 7. Делев, 23. Платини (92 - 45. Долапчиев)

Резерви: 85. Стойчев, 30. В. Попов, 45. Долапчиев, 20. Христов, 70. Варела, 15. Йовчев, 48. Чорбаджийски

Треньор: Милен Радуканов

СЪДИЯ: Радан Мирянов

Жълти картони: Иванов, Крумов (Берое); Чочев, Бандаловски (ЦСКА)

Червени картони: няма

СТАДИОН: "Берое", Стара Загора

 

Източник: Sportline.bg