Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

20-05-2013, 02:28

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Вземете си чадърите - следобед може да превали

Добро утро, Пловдив! Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обяд в Западна и Централна България ще се развива купеста облачност и главно в планинските райони там ще превали и прегърми. Привечер и през нощта валежите ще се изтеглят в източната част от страната. Максималните температури остават високи – от 28 до 33 градуса, за Пловдив – около 32.

В 10:00 часа в присъствието на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев директорът на Общинско предприятие "Чистота" Иван Стоянов ще представи новата техника, която служителите му ще ползват. Презентацията ще е на площад "Централен" пред Военния клуб.

Пресконференция по повод информационната кампания по проект „Енергийно обновяване на българските домове” на Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще се проведе от 11:00 ч. в заседателната зала в Община Пловдив. Там ще се представят и информационните дни, които ще се проведат в периода 20-23 май на площад Централен, до паметника на Гюро Михайлов, от 16:00 до 19:30 ч.

От 13.30 часа във 2 зала на Окръжния съд ще стартира делото срещу Григор П. Той е обвинен, че от 2005 до 2010 година в град Карлово и селата Ведраре и Васил Левски е отпускал парични кредити срещу лихва, без да има нужния лиценз. Общия размер на предоставените заеми е 220 600 лв. Това е първо заседание по делото. Призовани са 18 свидетели и 4 вещи лица.

В 14 часа пред състав на Районния съд ще се изправи Радко С. е обвинен, че е излъгал 21 души, че ще им осигури работа в Чехия и Германия. За услугата той ги таксувал, като прибрал общо 3655 лв. Това е първо заседание по делото. Призовани са 27 свидетели.

Представяне на магистърските програми с чужди езици организира днес Пловдивският университет. Първа Катедрата по руска филология ще обяви програмите: „Актуална русистика”, „Превод за европейските институции/превод и интеркултурна комуникация” и „Културни и социални дейности в туризма”. Презентацията ще бъде от 15:00 ч. в зала „Компас” на Ректората.

Пловдивски университет организира и среща-разговор с Богдана Карадочева и Стефан Димитров. От 13:00 часа в Учебния театър в Ректората те ще представят своите книги „Богдана на 20 и на 30 Х 2” и „Мъжът на 60 интимно”.

Във връзка със старта на второто издание на панорама на комедиите „Завеса под звездите” в Пловдив, от 17 часа ще се проведе кафе-среща с Николай Урумов в лятно кино „Орфей”. На нея ще присъства и зам.-кметът по култура г-н Стефан Стоянов. От 20:30 часа там ще се играе и първия спектакъл от програмата - „ Фалстаф и веселите Уиндзорки”.