Как да направим деня си по-хубав

Най-доброто от печата

20-05-2013, 06:51

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Колкото и да ви е криво понякога, бъдете сигурни, че светла страна със сигурност има

Може да звучи като клише, но много мъдри хора са казвали, че днешният ден е единственият важен, защото е и единственият, когато сме истински живи. Вчерашният е вече история, а утрешният ден, е все още само във въображението ни. Не забравяйте, че щастието е тук и сега и не го отлагайте в очакване на по-добрия момент или на идеалното стечение на обстоятелствата. Не се знае кога и дали изобщо те ще дойдат, а за сметка на това може да пропуснете много хубави и ценни моменти. Затова е важно да направим по възможност деня си по-хубав. Стъпките за това са много прости, но често забравяме за тях.

Събудете се няколко минути по-рано, отворете прозореца широко и вдишайте дълбоко, независимо от това какво е времето навън. Освободете съзнанието си и се заредете с положителна емоция, за да може денят ви да тръгне добре. Ако искате денят ви да е успешен, се опитайте да направите нещо, което наистина е важно не за някой друг, а за вас самите, по възможност довършете някоя недовършена работа. И гледайте

да прекарвате времето си с позитивни хора

Нямате нужда от чуждия негативизъм. Направете нещо хубаво за някой друг, още по-добре, ако той е непознат. Бъдете в настоящето, а не в миналаото, което не можете да промените, или пък в бъдещето, което още не е дошло. Съсредоточете се върху това къде сте, какво правите и с кого сте точно в този момент.

Вслушайте се във вътрешния си глас. Дори, когато чуете негативни неща, мислете за позитивната им страна. Също като в песента на Монти Пайтън Always look on the bright side of life. Колкото и да ви е криво понякога, бъдете сигурни, че светла страна със сигурност има. Въпросът е да се отворите за нея.

Усмихвайте се, дори когато няма реална причина за това /е, не чак толкова, че да заприличате на доволен идиот/ - усмивката винаги помага.

Ако имате възможност, отидете на ново място, срещнете се с нови хора. Разнообразието също допринася за доброто настроение. Направете нещо, което ви разсмива.

Предизвикайте ума си

Опитайте се да научите нещо ново, да намерите, макар и малко време да усвоите нови неща. Предизвикайте и тялото си, потренирайте за около 30 минути. Със сигурност след това ще се почувствате много по-добре и най-малкото заредени с енергия.
Ако имате нужда от помощ, не се притеснявайте, позволете на някой да ви помогне - в това няма нищо лошо. Разчистете ненужните неща, които ви затрупват. Опитайте се да бъдете честни със себе си и хората около вас, дори ако не сте сигурни, че те ще ви отговорят със същото.

Едно от най-важните неща - не се сравнявайте с други хора, и не се самонавивайте, че те са постигнали повече от вас. По-добре намерете хора, които да ви вдъхновяват, без да ви карат да се чувствате потиснати. В живота на всеки от нас има и върхове, но и спадове, от които не сме застраховани и трябва да свикнем да ги приемаме.

Прекарайте няколко минути насаме в абсолютна тишина, просто мислете за нещо. Фокусирайте се върху решенията, които трябва да вземете и бъдете отворени към нови идеи и информация.

Не пропускайте да казвате "Моля", "Благодаря", "Съжалявам", "Обичам те", когато е необходимо. Това са елементарни неща, които много често забравяме.

Не се опитвайте да угодите на всички

или да им се харесате - в края на краищата и вие самите не харесвате всички хора. Просто правете товa, което смятате, че е правилно.

Доставете си удоволствие да хапнете нещо вкусно, но здравословно и се радвайте на малките неща в ежедневието си. Не се притеснявайте да се поглезите. Събирайте в касичката на мъдростта съвети за това как да се справяте с трудностите, и което е по-важно - гледайте да ги прилагате, или поне някои от тях. Не мислете за онова, което ви липсва, а за всички неща, които вече имате, и ги оценете. Наслаждавайте се на реалния живот, който имате в настоящето, вместо на илюзорния от мечтите и бъдещето, за който смятате, че ви чака зад ъгъла, но не днес. И в края на деня си легнете малко по-рано, за да се чувствате отпочинали на другия ден, който отново може да започнете с усмивка.