Глезят рок банди в Каварна с отбрано вино

Булевард

20-05-2013, 10:18

Снимка:

Каварна рок фест

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Deep Purple ще се хранят в порцелан със сребърна посуда

По-малко от две седмици преди ежегодния рок фест в Каварна - на 1 и 2 юни, вече тече трескава подготовка за рок събитието.

Организаторите оповестиха и част от изискванията на групите, които, разбира се, трябва да бъдат обгрижени по най-добрия начин.

Легендарните Deep Purple имат сериозен списък с желания, но това, което наистина би изненадало феновете е фактът, че бандата държи изключително на катайския порцелан. Условието рок изпълнителите да се хранят в порцелан със сребърна посуда е задължително. Като се има предвид, че Purple правят всичко със стил, не е изненадващо, че мениджърът им изисква отпадъците да бъдат сортирани разделно и рециклирани, навсякъде, където бандата ще минава.

Оказа се, че рок звездите нямат толкова големи изисквания към храната, колкото към напитките, които ще консумират.

Thunder държат на високия клас вино – за България са избрали червено вино Chateau Neuf du Pape, съхранявано на стайна температура. От концентратите те са заложили само на водка. Англичаните ще заложат и на много шоколад. Те са поръчали богат асортимент от всевъзможни вариации на десерта, който повишава настроението.

Сред напитките на Aria се среща шампанско Brut и френско сухо червено вино. Млякото за групата трябва задължително да носи марката "Вкуснотеево" и "Простоквашино".

Доброто вино е в списъка и на руските рок легенди Alisa. Музикантите искат аржентински и чилийски вина, които, както знаем, са сред най-добрите в световен мащаб. След концерта групата ще пиине разхлаждаща бира от марките Grolsch, Krusovice, Gambrinus, Budweiser.

Германката Doro пък иска голямо количество чиста риба тон, както и пресен джинджифил и лимон. Определено в менюто на Кралицата на метъла на първо място е хубавата и здравословна храна. Списъкът съдържа основно био продукти, като туната фигурира няколко пъти под различни форми. За алкохола, певицата няма претенции, освен, разбира се да е с добро качество.

С дълъг списък относно храните и напитките са немската група Accept. Подробно е описано менюто за закуската и вечерята на състава, която включва най-вече разнообразна храна. Оказа се че бандата проявява особена претенция към цветовете на кърпите, предоставени им от организацията – „никакви райета и никакви карета” е едно от условията. Пилешката супа е любима на Accept и музикантите са поръчали огромни количества, които да са под ръка във всеки един момент преди и след шоуто.