В сряда без вода в някои части на столица

Заради реконструкция на уличен водопровод и подмяна на спирателни кранове

"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в София на 22 май, съобщиха от компанията. Причината - реконструкция на уличен водопровод.

По ул. "Франсис де Пресансе" ж.к. "Оборище", се налага спиране на водата от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи в района на: бул. "Ситняково" и улиците "Гълъбец", "Богдан", "Мадрид".
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа,  компанията ще осигури водоснабдяване с водоноска, разположена пред болница "Вита".

След реализацията на този проект клиентите на дружеството, живеещи в района, ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.

Във връзка с подмяна на спирателни кранове, в сряда по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 22:00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи в района на: бул. "Васил Левски", ул. "Граф Игнатиев", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "Фритьоф Нансен".
"Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска, разположена на кръстовището на улиците "Любен Каравелов" и "6-ти септември" при продължителност на ремонта над 12 часа.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на "Софийска вода" АД на тел. 0700 12121.
На сайта на дружеството www.sofiyskavoda.bg клиентите могат да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания.