Фандъкова, защо да раждаме в София?

Мисия София

20-05-2013, 13:39

Автор:

Алекс Антонов

Всичко от Автора

Майките на близо 13 000 хлапета бесни, децата им остават навън

Майките в София са бесни на кметицата Йорданка фандъкова! Половината от чакащите в София около 26 000 деца останаха без места в забавачките и след второто класиране чрез електронната система на общината. В неделя бяха приети нови 1250 малчугани, а за място в градините продължават да чакат 12 750! Броят на децата, които ще идат на забавачка от есента, стана 9288, но той е значително по-малък от този на останалите извън системата.

Родители подозират, че хора в общината работят в полза на големите частни детски градини, в които има много свободни места. Крият се такива в държавните, за да се напълнят първо частните, твърдят майки, сблъскали се с цените на частно. Самата Фандъкова обеща миналата година, че проблемът от 2012-а с децата ще бъде намален поне наполовина, но очевидно това не е така.

Предстои днес родителите на новоприетите деца да получат съобщения на електронната си поща, а записването ще се осъществи от 20 до 31 май. На 1 и 15 юни ще има още две класирания. Никой обаче от общината не казва какъв изход ще се намери за въпросните близо 13 000 малчугани, които няма да има къде да се запишат.

И после ходи раждай деца в София...