Мъри за Лудогорец: Първо ихо-ихо, пък после тихо

Спорт

20-05-2013, 14:35

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

За българския футбол е добре Левски да е шампион – имат добър коефициент в Европа, смята треньорът на Ботев

Треньорът на Ботев (Пд) Станимир Стоилов изстреля няколко залпа срещу Лудогорец преди дербито между двата тима, което е в сряда в Разград. Мъри намекна индиректно, че в тима на Кирил Домусчиев не се работи правилно.

Ето какво каза наставникът на жълто-черните на днешната си пресконференция:

„Ако тръгнем като други отбори да правим фоерверки, до никъде няма да стигнем, гаранция ви давам. Ще има една година силно... Както се казва първо ихо-ихо, пък после тихо.

Видяхте Лудогорец – силен отбор миналата година с може би най-добрия футбол, а тази година загуби всичко. Предпочитам по-сигурните стъпки, отколкото някакви скокове.

След това Мъри наля още масло в огъня, споделяйки мнението, че за българския футбол е добре Левски да е шампион.

„Предполагам, че за Лудогорец е ясно, че първенството вече е приключило. Добре е за българския футбол, че има нов шампион – отбор с по-добър коефициент за Европа”, каза Стоилов.

Той обаче не пропусна да жегне и изпълнителния директор на „сините” Ива Тонев заради изявлението му, че Левски тепърва ще печели много поредни титли.

„Приказки от рода „ние ще сме шампиони още дълги години” са само колкото да не заспиваме. Всякакви видове такива изхвърляния  трябва да са подплатени с добра игра на терена”, смята Бащата на правилния футбол.