Кметът на Гълъбово: Давам Цветанов под съд

Новините

20-05-2013, 15:43

Снимка:

presstv.bg

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

"Натискал е следователи да ме смачкат"

"Ще заведа дело срещу Цветан Цветанов за претърпени имуществени и неимуществени вреди. Имам данни, че той е притискал следователи да ме смачкат. По време на разследването един от тях ми каза: Каквото и да правиш, трябва да знаеш, че ти си поръчан от най-високо място". Това заяви пред ПИК Николай Тонев, кмет на Гълъбово.


Той ще заведе иск срещу Цветанов на стойност 1 лев, защото иска да изчисти името си от несправедливите обвинения към него, а не да печели от процеса.


"Един от основните свидетели по делото ще бъде генерал Тончо Михайлов. По времето, когато той ръководеше полицията в Стара Загора, Цветан Цветанов на няколко пъти му е разпореждал да ме арестува, но той не е изпълнил поръчката му", подчерта Тонев.


"Цветанов ми поръча да арестувам Николай Тонев, Иван Марков, бивш директор на "Мини Марица изток", който по това време беше мажоритарен кандидат на БСП, и Иса Бесоолу, който беше креатура на ДПС от Казанлък. Аз отказах тези поръчки, но след това моят наследник ги изпълни всички до една. И срещу тримата бяха повдигнати тежки обвинения. Как например ви звучи, че Николай Тонев и общинският съвет на Гълъбово са организирана престъпна група? Отказах на Цветанов да изпълня поръчките му, като обясних, че въпреки всичко, оставам да живея тук и не мога да се излагам по такъв безобразен начин", заяви преди дни Тонев в интервю за ПИК.


Николай Тонев обясни, че няколко от общинските съветници в Гълъбово ще последват примера му и ще заведат дела срещу Цветанов, за тормоза, който им е бил оказван от него и приближените му.
presstv.bg