Кандидат съпруг от Турция, олекнал със 141 719 EUR

Крими

20-05-2013, 15:43

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

34-годишният съучастник остава в ареста

Добричкият окръжен съд потвърди отказа на Районен съд – Добрич  да изменени наложената на 34-годишния Мехмед Р. Ал. от Лятно, община Каолиново, област Шумен мярка за неотклонение задържане под стража.

Мехмед е разследван за това, че от април 2011 г. – до януари 2013 г.,  в съучастие с 31 годишна жена и още един мъж от с. Карапелит са ощетили турски гражданин със 141 719 EUR.

Припомня, че 31-годишната Янка М. от с. Карапелит се свързала по телефона с непознаващ я мъж от гр. Ергани, област Диарбекир, като взела номера му от телевизионно предаване. Тя му заявила, че иска да отиде да живее в Турция и ще се омъжи за него. При многобройни следващи разговори му искала пари за паспорт, самолетен билет, пътни разходи, за лечение на близки и т. н., и турският гражданин й ги изпратил. На 03.07.2012 г. той пристигнал в България, разбрал за измамата и съобщил в посолството на Република Турция.
Част от разговорите били проведени с Мехмед Ал., който се представял за служител на летище София и обяснявал за какви плащания са необходими пари.
В момента мнимата любовница е под домашен арест

Окръжен съд – Добрич, остави в ареста Мехмед Ал., като мярката не подлежи на обжалване и протест.