Шеф на БФС награди шампионите в Морската лига

Спорт

20-05-2013, 15:48

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Пламен Михов връчи Купата на победителите СК Слънчев бряг

На спортен комплекс Каменица Арена в Бургас при отлична организация и голям интерес завърши първото издание на аматьорското първенство на града Морска Неделна Лига. В шампионата се включиха 22 отбора от Бургас и региона с над 300 картотекирани футболисти в тях.

На терените, където се провеждаха мачовете зрителите видяха много свои любимци, играли в елитните Черноморец и Нефтохимик, както и играчи на местни клубове, сред които Несебър, Созопол, Русокастро, Камено, Ахелой, Лазур и много други. В надпреварата се включиха и отбори, които се сформираха специално за първенството. В два от отборите участваха и представителки на нежния пол, които при следващото издание се заканиха да направят един или дори два тима, за да спорят за разпределението на отличията.

През цялото първенство градусът на настроението бе много висок, а срещите се отличаваха със своя Феър Плей.

Шефът на направление детско-юношески футбол и отговорник за националните отбори в тази възраст Пламен Михов връчи Купата на победителите СК Слънчев бряг. Техни подгласници станаха отборите на Европейския шампион по футбол в зала Лазур, а третото място бе за Канариос. Призьорите бяха наградени от Мирослав Кралев – помощник треньор на юношеските национали до 189 години, Георги Чиликов и Милен Георгиев.

Много оспорвана бе борбата за голмайсторския приз. До последно тя се водеше между Кристиян Маджуров от Черно море и Васил Даменлиев от СК Слънчев бряг. В крайна сметка с 2 гола повече призът грабна Маджуров с 67 гола, а втори остана Даменлиев с 65. Той обаче взе приза – най-добър нападател.

Наградата за най-добър вратар отиде при Пламен Николов от Канариос, най-добър защитник стана Иван Грингов от Лазур, най-полезен играч Иван Звездов от Унибетони. Наградата за най-атрактивен отбор грабна Words, най-техничен – Незабравка, с най-добра защита Перла,Най-добро нападение Ливърпул, а наградата за Феър плей грабна Възраждане 2011.

Веднага след края на шампионата, организаторите обявиха, че замислят Морската лига през 2013-2014 година да се проведе при още по-голям брой на отборите участници, които ще бъдат разделени в групи, за да стане конкуренцията още по-голяма. Предвижда се увеличаване на наградния фонд, както и нови интересни възможности пред участниците. Предвижда се новият шампионат да стартира в началото на септември.