Оръжейници в пълно отчаяние, плашат със самоубийства

Животът

20-05-2013, 19:18

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Служителите на ВМЗ така и не получили обещаните им заплати, блокират пътища за 1 юни

Служители на ВМЗ изпаднаха в пълно отчаяние. Някои от тях дори заплашиха, че ще се самоубият. Недоволните, чието търпение вече е изчерпано, организират блокада на пътя в Подбалкана за Деня на детето - 1 юни. Напрежението ескалира, след като на оръжейниците бе обещано до края на миналата седмица да им бъде преведена част от дължимите пари. Това обаче така и не стана.

Държавата дължи част от трудовото възнаграждение за февруари, аванс за май, а на 28-ми този месец трябва да се изплати заплатата за април. Хората имат абитуриенти, просят заеми да им купят тоалети, агонизират. Няма друго решение, освен стачка. До край. Докато ни чуят. Някой трябва да поеме политическа отговорност за нашия хал, заявиха председателят на КТ „Подкрепа" в завода Димитър Атанасов и Красимир Цветков от Контролно-ревизионната комисия на синдиката, цитирани от БЛИЦ.

Ако до края на месеца няма превод на дължимото, хората отново излизат на безсрочна ефективна стачка.

Този път и Господ да дойде, няма да спрем, докато не ни се дадат гаранции от държавата за осигурени поръчки и договори, категорични са синдикатите.

Те са на мнение, че стартиралата за втори път процедура по приватизация е прибързана и работи в услуга на някой от големите частни оръжейни търговци. Целта е да се разпродаде завода на парче или тотално да се ликвидира. Босовете гледат да копнат голямо парче от баницата, но забравят, че целият регион ще остане да мизерува, гневят се Атанасов и Цветков, пише novini.bg.