Вкараха в затвора мераклия за ЦСКА и хотел „Родина”

Крими

21-05-2013, 10:10

Автор:

Алекс Антонов

Всичко от Автора

Милиардер падна жертва на сделка с военните

Румънският депутат и собственик на футболния отбор Стяуа Джиджи Бекали беше осъден днес от Върховния касационен съд на две години затвор по дело за размяна на терени с военното министерство.
Според прокурорите в периода 1996-1999 г. министерството на отбраната е осъществило размяна на два парцела с Бекали, при което държавата е била ощетена с 892 758 долара.
Подсъдимите по делото бяха оправдани миналата година, но прокурорите обжалваха.
Съдът реши също да смени тригодишната условна присъда, получена по-рано от Бекали по дело за незаконно задържане на лица, с три години ефективна присъда.
През февруари тази година Бекали бе осъден на три години условно за незаконно задържане на няколко лица, откраднали автомобила му. Двете присъди ще бъдат обединени и Бекали ще изтърпи обща присъда от три години затвор. Решението е окончателно.

У нас Бекали нашумя преди 6 години, когато поиска да купи ЦСКА от Васил Божков. Тогава обаче двамата не се разбраха за разпределението на акциите. Миналата година пък румънецът прояви интерес към столичния хотел „Родина”. Негови хора преговаряха със собственика Васил Нинов. Всичко обаче пропадна, след като Нинов бе арестуван в Гърция по обвинение за трафик на дрога и вкаран в затвора.

 

КАК СОФИЙСКИТЕ СМЕТКИ ЗА ТОК ПРАВЯТ КАНДИДАТИ ЗА КЛУБОВЕ МИЛИОНЕРИ - ВИЖ ТУК