Фенклубът на Локо организира празник на 1 юни

Спорт

21-05-2013, 13:00

Снимка:

Plovdivutre.bg (архив)

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Поводът е четвъртвековният юбилей на черно-бялата организация

През настоящата година се навършва четвърт век от основаването на първия футболен фенклуб в България – на Локомотив Пловдив. Желаейки да отбележи с най-разнообразни събития този достоен юбилей, Клубът на привържениците организира празник, амбициран да обхване локомотивци от всички поколения. Денят е 1-ви юни, мястото – разбира се, стадион „Локомотив”, съобщава неофициалният сайт на черно-белите lportala.net.

Ето какво още се казва в материала:

Основното събитие е футболен турнир между отбори, съставени от привърженици. Много емоционални се очертават да бъдат съпътстващите прояви. Те са съвсем съзвучни на новаторския, инициативен дух, който локомотивци неизменно изявяват през годините.

И това събитие включително ще бъде подчинено на една сред най-важните, същностни ценности на локомотивската общност: да възпитава идните поколения на любов към клуба и Пловдив, да формира нравствени и граждански добродетели.

Водени от този стремеж, организаторите от Клуба на привържениците са изготвили следната програма:

1. Футболен турнир „25 години клуб на привържениците на Локомотив Пловдив” – 1-ви и 2-ри юни, игрищата с изкуствена трева на ст. „Локомотив”. Първият ден е груповата фаза, вторият – преките елиминации. За записвания и информация организаторите предоставят тел. 0894 772 705.

2. Презентация и официално начало на художествено изобразени моменти от локомотивския летопис – „Комикс за пловдивския любимец”. Както подобава на черно-бялата общност, събитието е абсолютно безпрецедентно за българската футболна публика. Началото му е точно в 12.00 ч. на 1-ви юни.

3. Програма за най-малките локомотивци: оцветяване на блокчета за рисуване по сюжети, свързани с Локомотив и Пловдив, рисуване върху асфалт, футболни игри. Проявите ще бъдат през двата дни на територията на спортния комплекс „Локомотив”.

Клубът на привържениците отправя покана към всеки, чието сърце поне веднъж е трептяло за бъднините на Пловдивския любимец.

Нека се съберем, да покажем братското чувство помежду ни, обичта към Локомотив и нашия град!

Така, както извечната ни традиция повелява да правим – както правели това още първите поколения привърженици, чийто пример следваме и днес: „…празника си завършиха с градинско увеселение – много задушевно, обладани от чувство на непринудено и сърдечно веселие.”

И тъй, ще се видим на 1 юни!

Само Локо!!!