Най-жестоките човешки експерименти

Животът

21-05-2013, 15:08

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Хората крият насилието в себе си

Човешката природа е достатъчно мистична, за да не може да се стигне до нейната есенция в продължение на години.

Фройд не успява да зададе всички въпроси, а част от терапевтите еволюираха до чисти шарлатани с усмивка. Това са само част от най-откачените експерименти, които са правени с хора и много от тях не са свързани с лабораторията и създаването на биологични оръжия. Това са просто разнообразни начини за унищожаване на човешката същност.

Затворът - експеримент, който доказва, че хората крият насилието в себе си.

Провежда се в Станфорд, където професор Филип Зимбардо събира група студенти и ги поставя във въображаем затвор в една от сградите в университета. Част от студентите влези в ролята на пазачи, а други в ролята на затворници. Резултатът бил готов още след няколко часа, когато пазачите започнали да злоупотребяват с правомощията си. Почти всички показали съдистичните си наклонности, докато затворниците се травмирали. Зимбардо прекратява експеримента, преди нещата да излязат от контрол.

Чудовищното изследване

То е разработка на университета в Айова. Учените взели 22 сирачета, които имали говорни дефекти. На половината се изнася лекция за това как се справят прекрасно и колко плавна и гладка е речта им, докато останалата половина получава дяволската терапия, в която се казва, че ще останат с дефекти до края на живота си. Резултатът - първата група се излекувала много по-бързо, а втората среща затруднения с говора и до днес. Университетът в Айова се извинява публично за този експеримент през 2001-а година.

Проект 4.1

Това е проектът, който изследвал всички аномалии на Маршаловите острови. Там се провеждат ядрените опити на американците през 1954-а година. През първите десет години не са регистрирани много аномалии. Броят на абортите и мъртво родените бебета се повишил, но след 10 години нещата минават всякакви граници. В следващите започнали да се раждат деца, които заболявали много по-лесно от рак на щитовидната жлеза, имали мутирали крайници, проблеми със структурата и д.р. Целият експеримент потвърждава само теориите от злоупотреба с ядрено оръжие, а агенцията, която го провежда е написала, че "не е открито нищо ново и много хора са имали статуса на "опитни зайчета" в един грешен радиационен експеримент".

"Веселият" експеримент

Проект MKULTRA е времето, в което САЩ нарушава всички правила от Нурбергския кодекс (призоваващ към етически сдържани медицински опити с хора). Това, което се случва е свободното тъпчене на хора с LSD и ефектите от него. Идеята на експеримента е контрол върху алтер егото на определени хора. В списъка с чакащи за дрога са: военен персонал, ЦРУ агенти, лекари, проститутки, душевно болни пациенти и други граждани. Всички лица са били открити нелегално и често са хора, които не могат да се защитават. В операция Midnight Climax на простутки е било заплатено да водят своите клиенти в определени бардаци, където агентите да снимат ефекта от разнообразни наркотици. През 1973 година всички доказателства се заличават, за да не може да се разследва случая.

Армията на ЮАР

През 70-те и 80-те години на миналия век, хомосексуалността се приема като болест, която трябва да се изкорени от армията. Процедурата били най-разнообразни - срещи с психолози, даване на различни наркотици, блъскане с хормони, шокова терапия, химическа кастрация и дори операция за смяна на пола. Само няколко случая с малтретиране на лесбийки са доказани в армията, но според жертвите е имало над 1 000 души на възраст между 16-24 години, които са били подложени на тормоза. Почти всички отговорни за този вид малтретиране са се разминали с последиците.

 

Източник men.hotnews.bg