Маскирани пребиха софийски прокурор пред дома му

Кирил Димитров обаче не сигнализирал в полицията

Трима маскирани нападнаха прокурор Кирил Димитров Софийска градска прокуратура пред входа на дома му, съобщава БГНЕС. Това се е случило преди седмица.  

От прокуратурата съобщиха, че административният ръководител на СГП Евгени Диков незабавно е извършена проверка на информацията за нанесения побой над Димитров.

До момента е установено, че действително на 13 май 2013 г., прокурор Димитров е бил нападнат от три маскирани, като му е нанесен удар в областта на главата.

Прокурорът обаче не е сигнализирал за инцидента МВР, Бърза помощ и ръководителите на СГП. Той не е разпознал нападателите си и не е възприел действията им като насочени срещу него. Димитров е преценил, че деянието, което е осъществено спрямо него, е престъпление от частен характер и в този случай наказателното преследване се възбужда по тъжба на пострадалия, отправена до съда.

Резултатите от извършената проверка от СГП са изпратени по компетентност на Софийска районна прокуратура, с оглед данни за евентуално извършено престъпление.