Чечо: Нова формула за шампионата? Пълна измишльотина!

Спорт

21-05-2013, 16:21

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Треньорът трябва сам да си отреже главата, ако иска да налага юноши, смята наставникът на Локо

Треньорът на Локомотив (Пд) Стефан Генов даде днес традиционната си пресконференция на Лаута, на която говори за състоянието на отбора преди утрешния мач срещу Берое. От името на всички в клуба наставникът благодари на финансовия благодетел Веселин Марешки за цялостния му престой на Лаута. Генов изказа и лично мнение за бъдещата нова формчула, по която ще се провежда първенството на „А” група.

Ето какво каза специалистът по време на брифинга:

„Предстои ни много тежка среща. Искаме в последния си домакински мач да се представим колкото може по-успешно. Имаме проблеми с контузии – аз всъщност очаквах това да се получи, но ще се справяме с наличните футболисти.

Вчера пробвахме Тодор Тимонов и Георги Стефанов. Тошко не успя да изкара тренировката до края. За Георги ще преценям до последно дали ще е в състояние да играе.

Нищо не можем да кажем за подготовката. Чакаме първо БФС да обяви кога ще започне следващото първенство. Първата ни тренировка ще е между 10 и 13 юни.

Искам от името на всички в клуба да благодаря на г-н Марешки за това, което даде на Локомотив (Пд). Надявам се той да продължи да ни помага в бъдеще време.

Имам по-особено мнение за формулата на първенството, но то се различава коренно от това, което се обсъжда сега. Говори се за 3 мача един срещу друг или за плейофи след края на редовния сезон. Казват, че така щяло да се подобри качеството на футбола.

Добре, но кажете ми кой отбор при тези варианти ще може да си позволи да налага юноши. Всеки отбор ще иска да трупа точки на всяка цена. Треньорът трябва сам да си отреже главата. Не виждам как с юноши ще трупаш точки. Аз съм за повече отбори, но да се приеме един закон - тези, които дават пари за спорта, да има за тях  някакви облекчения. Така, както е по целия свят.

Всичко друго е измишльотина. Повярвайте ми, че след време сегашният експеримент ще се отчете като несполучлива проба”.