Да се въртиш 2 дни на виенско колело

Животът

21-05-2013, 16:23

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кандидатът за Гинес от Чикаго играл видеоигри и гледал филми на въртележката

Клинтън Шепърд от Чикаго постави нов световен рекорд по продължително возене на виенско колело. той бе вписан в Книгата на Гинес с постижение от 48 часа, 8 минути и 25 секунди. На всеки час му било разрешено да почива по 5 минути.

Шепърд е мениджър в чикагския увеселителен парк "Нейви пиър". По думите на 32-годишния рекордьор, за да не заспи, той играл видеоигри и гледал филми за Джеймс Бонд и Батман. Освен това си чатил в Туитър с група приятели, които го е подкрепяли. Местни ресторанти са му доставяли храна и напитки, сред тях е и заведението на легендарния баскетболист Майкъл Джордан.

Предишният рекорд по продължително возене на виенско колело бе 30 часа и 35 секунди. Той бе поставен през юли 2012 година от канадеца Роби Гибсън.

Виенското колело е изобретено от Джордж Уошингтън Гейл Ферис младши. Първото е построено през 1893 година за Световното изложение "Светът на Колумб", което се провежда в Чикаго. Атракционът е американския отговор на Айфеловата кула, издигната специално за Световното изложение в Париж от 1889 година, отбелязва бТВ.