Как да подобрим бизнеса чрез социалните мрежи учат в БСУ

Парите

22-05-2013, 06:00

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Експерти ще изнесат лекции, свързана с иновативните подходи в PR-а и рекламата и потенциала на глобалната онлайн комуникация

С лекция по "Реклама 2.0" стартира проектът "Европейски аспекти и национални практики на PR 2.0". Интензивното обучение по онлайн връзки с обществеността в БСУ се осъществява за първи път в България и цели участниците да развият умения и компетенции в използването на ефективна двустранна комуникация в социални мрежи и медии.

Студенти и преподаватели от Бургаския свободен университет,  Политехническия институт на Порталегре (Португалия), университета в Тарту (Естония) и университета Яшар (Турция) са партньорите, участващи в този проект. Обучението стартира на 20-ти май и ще продължи до 29-и май 2013 г.

Екипът по проекта доц. д-р Дияна Попова (ръководител) и ас. Милен Филипов  обясниха, че обучението е насочено към  стратегическото използване на социални медии и мрежи за водене на двустранна комуникация, онлайн брандинг, SEO оптимизация на онлайн текстове и др.

В продължение на десетте дни общо двадесет студенти и петима преподаватели ще обменят опит. През всеки един от дните по един преподавател от всяка страна ще води лекция, свързана с иновативните подходи в PR-а и рекламата и потенциала на глобалната онлайн комуникация. И тъй като тенденцията е клиентите да са активна страна в бизнес взаимоотношенията, са застъпени теми, свързани с това как организациите да общуват ефективно както със своите потребители, така и с вътрешните си публики. Работният език е английски.

Силни страни на проекта са работата в смесени групи и практическите задачи, които участниците да изпълняват за време. Освен това участниците ще се запознаят с българската култура, ще посетят исторически забележителности на територията на пбщина Бургас.