Хубав ден, Пловдив!

Мисия Пловдив

22-05-2013, 06:35

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога ни очаква днес

Добро утро в сряда – делничен ден, наситен с много събития. Кулминацията ще е от 18 часа, когато ще се проведе церемонията по връчване на наградите "Пловдив". Ето какво ни очаква днес в хронологичен ред.

Областен информационен център – Пловдив представя оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж 2014 – 2020". Начало - 9 часа в заседателната зала на Областен съвет – Пловдив. Ще се проведе публично обсъждане с експерти от Министерство на образованието, младежта и науката. От страна на образователното министерство ще присъстват заместник-министър Петя Евтимова и главен директор на Главна дирекция "Структурни фондове и международни образователни програми" Карина Ангелиева. След информационното събитие експерти от ОИЦ – Пловдив ще проведат индивидуални срещи с всички заинтересовани, а по-късно ще дадат и пресконференция.

От 10,00 часа в пресклуба на БТА – Пловдив Андрей Нечаев, украински гражданин, писател и сценарист събира журналисти, за да разкаже на широката общественост за високите сметки за ток, за ниското качество на електроенергията в село Средногорци, община Мадан, където се намира къщата му, за това, че не може да живее в дома си, за отношението на Комисията за защита на потребителите и на ЕВН към всичките му жалби.

От 11, 00 часа отново там ще се проведе пресконференция за финализирането на проект: "Корекция на р. Пикла в с. Калояново, община Калояново", по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013.

Днес стартира поредицата от инициативи, посветени на Зелената система на град Пловдив. Началото на събитието съвпада и с Международния ден на биологичното разнообразие. Началото е от 10, 00 часа в "Цар-Симеоновата градина", като началото ще бъде поставено с поднасяне на венец пред паметника на швейцарския градинар Люсиен Шевалас.

В 10, 30 часа близнаците Ангел и Невен Енчеви, основатели на фондация "Качество на живот", ще дарят 50 кашона играчки на детска градина "Бреза" в район "Северен".

Това е нашата детска градина, ние сме отраснали и сме възпитани в нея. Затова решихме за рождения си ден на 25 май и по случай  Международния ден на детето – 1 юни да изненадаме малчуганите, разказват медиците.

Среща по проект за енергийно обновяване на българските  домовете организират в "Южен". Началният час е 17, 30 часа в конферентната зала на районната администрация. Целта на мероприятието е гражданите и управителите на етажни собствености да бъдат запознати детайлно с конкретни казуси и теми свързани с участието на собствениците в него. Представени ще бъдат и добрите примери и напредъка по проекта.

Днес от 18 часа ще се проведе церемонията по връчването на награди "Пловдив" за 2012 година. Домакин на проявата е Дом на културата "Борис Христов". Кой има шанс да получи отличието в различните категории? Прочетете ТУК!