Започват дните на зелената система

Мисия Пловдив

22-05-2013, 06:45

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Куп прояви са планирани в рамките на три дни

Започва поредица от инициативи, посветени на Зелената система на град Пловдив. Началото на събитието съвпада и с Международния ден на биологичното разнообразие.

Зелената система на Пловдив е уникална и се формира от вписани в града ни защитени територии, паркови елементи, включващи хълмовете, по-големите паркови площи, крайречната зеленина на река Марица и множество по-малки градини и сквeрове, образуващи мозаечна структура", неравномерно покриваща градската територия. Богатото биологично разнообразие на града ни намира среда за развитие и живот в многобройните зелени зони, посочват от градската управа.

В рамките на три дни Община Пловдив съвместно със Съюза на ландшафтните архитекти - клуб Пловдив и Дом на техниката – Пловдив е подготвила програма изпълнена с танци, песни, уроци на открито и конкурси, а най-малките любители и пазители на природата ще рисуват на асфалт.

Събитието ще започне в 10:00 часа в "Цар-Симеоновата градина", като началото ще бъде поставено с поднасяне на венец пред паметника на швейцарския градинар Люсиен Шевалас, който пристига в Пловдив през 1879 г. и ще бъде запомнен със създаването на "Княжеската градина", "Пепиниерата", поставя началото на залесяването на хълмовете Бунарджик и Сахат тепе.

През следващите дни програмата по честването предвижда:

23 май от 21, 00-22, 00 часа: Прожекция на тема: „ГРАДИНИТЕ НА ПЛОВДИВ” в парка на „Цар Симеоновата градина”- площадката пред паметника на Люсиен Шевалас.

25 май от 11, 00-13, 00 часа: Аранжировки на цветя и растения и тематични детски рисунки на асфалт.