Ден на българската роза в Берн

Новините

22-05-2013, 12:01

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Организатор е българското посолство

Поканата към Община Казанлък за специален Ден на българската роза в Посолството на нашата страна в Швейцария идва от посланика ни в Берн г-жа Меглена Плугчиева. Инициативата, организирана със съдействието на Община Казанлък, е по идея на посланик Плугчиева и е първата от поредицата дни, посветени на България. Дните се провеждат и във връзка с 24 май – Деня на славянската писменост, българската просвета и култура.

На събитието в чест на Казанлък са поканени председателят на Народното събрание на Швейцария г-жа Мая Граф и трима министри – дами в кабинета на Швейцария – министъра на финансите, на  правосъдието и вътрешните работи и на икономиката.

На 22 май кметът на община Казанлък Галина Стоянова има уговорена среща с кмета на Берн Александър Чепет.

Денят на българската роза в Берн е на 23 май вечерта и ще премине с представяне на филма за Долината на розите и тракийските царе, с демонстрация на приготвянето на козметични продукти на основата на розово масло от  представител на казанлъшката фирма "Томи шоу козметикс" и изпълнения на поп певицата от нашия град Надя Тончева.

В делегацията от града на розите пътуват кметът Галина Стоянова, председателят на ОбС Николай Златанов, както и журналистът Георги Манев.