МВР разби наркосделка във фенклубове на Левски

Спорт

22-05-2013, 13:00

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Иззети са наркотици, муниции и пари, задържани са 11 човека

Шокираща криминална сцена се е разиграла в понеделник вечерта в два от фенклубовете на Левски. Полицейска акция е била извършена в седалищата на фенклубовете на бул. "Тодор Александров" и на улица "Цар Симеон".
При акцията служителите на реда са конфискували електронни везни, патрони за огнестрелно оръжие, мобилни телефони, самозалепващи се пликчета, хартиени свивки с прахообразно вещество, кокаин и марихуана. Полицаите действали по сигнал за извършване на сделка за покупко-продажба на наркотични вещества, срещата за която се осъществявала в един от фенклубовете.

Полицаите са задържали 11 души, сред които е имало и такъв обявен за национално издирване. Някои от лицата били заловени в момент на осъществяване на сделка за продажба на наркотични вещества. В дома на един от задържаните е намерена голяма сума пари - 80-90 000 в лева и евро.

Ето и официалното съобщение на МВР:

След получен сигнал за подготвяна сделка, на 20 май служители от сектор „Наркотици”- СДВР провели специализирана операция на територията на столицата. В хода на разследването бил установен инициаторът - В.И. /37 г./ от София с прякор Цацата. Той си организирал среща с двама мъже във фенклуб на футболен отбор. Те били задържани веднага след като се разделили с 37-годишния. Установена била самоличността им - В.Г. /28 г./ с прякор Джуджето и И.К. /28 г./. У тях криминалистите открили полиетиленов плик с около 50 грама марихуана. Малко по-късно в друг фенклуб бил задържан и В.Г., криминално проявен за изнасилване, закана за убийство, кражби, склоняване към проституция и осъждан. У него била открита хартиена сгъвка с бял прах. 
Последвали процесуално-следствени действия в двата фенклуба. На място били установени още седмина мъже и жена. В единия клуб била намерена свивка с прахообразно вещество - около 8 грама кокаин. В жилището на Цацата полицаите открили електронни везни, патрони за огнестрелно оръжие, мобилни телефони, самозалепващи се пликчета и голяма сума пари – над  80 000 в лева и евро. 
След извършено експертно изследване в Столичната дирекция било установено, че иззетите вещества са 12 грама кокаин и 51 грама марихуана.
Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354а от НК. След доклад на материалите по случая в Софийската градска прокуратура В.Г. и В.И. били привлечени като обвиняеми по досъдебното производство и им била наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа.

Още спортни новини тук