Легенда на Ботев: Играем само за себе си

Спорт

22-05-2013, 13:12

Снимка:

Sportline.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Атанас Пашев: Щом в Разград се борят за титлата, защо ние да не можем?

Легендата на Ботев (Пд) Атанас Пашев сподели мнението си за предстоящия сблъсък между "канарчетата" и Лудогорец в Разград, пише Sportline.bg. Пред "Меридиан мач" той разкрива за кой ще играят пловдивчани днес - за омразния Левски, или за тима, срещу който бяха най-ощетени през този сезон - Лудогорец.

Г-н Пашев, ще връчи ли Ботев титлата на Левски още в този кръг?

- Очертава се интересен мач в Разград. Ние играем отличен футбол, мисля най-добрият през пролетта в България, и няма да е изключено да победим.

Има ли някаква дилема в Пловдив - все пак ще направите шампион омразния на повечето фенове Левски, или отбора, срещу когото бяхте зверски ощетени през пролетта?

- Няма дилема. Ботев играе за себе си. Ние не сме реваншисти, ще излезем и ще се постараем да победим. Сигурен съм в това.

Кой от двата отбора е по-достоен да бъде шампион?

- Ще ви отговоря така - според мен Лудогорец се биха сами. Те сами подариха титлата на Левски. Може би разградчани бяха по-постоянни, но сега трябва да гонят дивото заради собствените си грешки.

Ще повлияе ли фактът, че Станимир Стоилов е свързан с Левски, ще има ли допълнителна мотивация в отбора?

- Мъри е на първо място професионалист и ще се постарае Ботев да победи заради себе си.

Вие самият сте участвали в подобен мач, когато Ботев бие ЦСКА през 1985 г. с 3:1 и помага на Левски. Имаше ли тогава директива на кой да се удря рамо?

- По-рано имаше. Знаете, че бяхме военен отбор и трябваше да помагаме на ЦСКА. После обаче дойде прословутият финал за Купата на България, в който се биха. Оттам нататък забраните паднаха и започнахме да си ги лумкаме където ги хванем - в Пловдив, на "Армията", навсякъде.

Извън официалната линия вие, играчите, имахте ли предпочитание в подобна ситуация на кой да помогнете?

- Не. Ние винаги сме играели само за Ботев. Не ни интересува Левски или ЦСКА.

За финал - бихте ли направили една кратка равносметка за представянето на Ботев през сезона?

- "В" група, "Б" група... Сега първи сезон обратно в елита и сме четвърти. Това е отлично постижение по мое мнение. Ако се даде шанс на Мъри Стоилов да работи спокойно, догодина Ботев ще бъде наистина солиден фактор в шампионата.

Може ли да се борите дори за титлата?

- Щом Лудогорец може, защо и ние да не можем? Все пак ние сме Ботев - отбор с традиции, история, публика, добра организация. Имаме всичко необходимо.