Започна вторият етап на ремонтите на тротоарната настилка

Мисия

22-05-2013, 13:29

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Ще бъде извършен демонтаж и извозване на 17 748 кв.м. тротоарни настилки

Община Стара Загора започна втория етап на рехабилитацията на тротоарните настилки на централния булевард в областния град – "Ц.С.Велики“ в участъка от бул. "П. Евтимий“ до бул. "Крайречен“. Веднага след абитуриентските балове ще бъде започнат и ремонтът от ул."Х.Д. Асенов“ до до ул. "Димчо Стаев“.


Изпълнител на ремонта е обединение "Пи Ес"Стара Загора, а стойността е 941 268,12 лв. За срок от 60 дни ще бъде извършен демонтаж и извозване на 17 748 кв.м. тротоарни настилки, основата ще бъде почистена и подравнена и ще бъде положен пясък с дебелина 10 см. Строителните дейности включват още коригиране на шахти, изграждане на тротоарна настилка със сиви бетонови плочи- "бехатон" с дебелина 60 мм и поставяне на бетонови бордюри.


След завършването им се предвижда да бъде положена и нова асфалтова настилка на уличното платно.


Община Стара Загора поднася извинения за неудобството и умолява водачите на МПС и пешеходците да се движат с повишено внимание.


В първия етап на строителните работи за цялостна рехабилитация на тротоарните настилки на централния булевард "Цар Симеон Велики" беше обхванат участъка между бул. "П. Евтимий" и ул. "Х.Д. Асенов".


Общо 1,5 млн. лв. са заложени в бюджета за 2013 г. за основен ремонт на централния булевард „Цар Симеон Велики" с нови тротоари и озеленяване. По този начин централната част на Стара Загора ще придобие още по-приветлив и съвременен облик.


Още три основни улици и 22 междублокови пространства ще бъдат комплексно благоустроени с близо 10 млн. лв. по подписания на 20 май от кмета Живко Тодоров договор за изпълнение на проект "Зелена и достъпна градска среда".