Жена, вика три пъти полицая, глобяват я 200 лв.

Крими

22-05-2013, 14:17

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Сега живее на 10 метра от съпруга си

Районният съд в Добрич отмени глоба от 200 лева, наложена от началника на Първо РУ “Полиция” гр. Добрич по Закона за спешните повиквания.
Жена от Добрич е била санкционирана за това, че три пъти търсила помощ на тел.112. Според полицията това било неправомерно.

На 18 февруари т.г. около 20.30 ч. двама полицаи са били изпратени на адрес. Пред съседния вход на блока открили мъжа на жалбоподателката, когото тя не пускала вкъщи, защото създавал проблеми.
Мъжът твърдял, че цял ден е бил на работа и иска да се прибере. Полицейските служители го отвели в Първо РУП и след устно предупреждение го освободили.
По идентичен начин посетили адреса три пъти на въпросната вечер. Изготвили докладна, въз основа на която бил съставен и актът за нарушение.
При посещението не са констатирали скандал, както и агресивно поведение от страна на мъжа към дъщеря му и съпругата. Затова полицията санкционира жената, която е подала сигналите на тел. 112. Обаче трима свидетели в съда потвърждават, че в пияно състояние съпругът е отправял заплахи, буйствал и блъскал по вратата.
Мотивирана от агресивното му поведение, жената потърсила помощ от полицията, звънейки на 112. На следващия ден депозирала и молба за защита от домашно насилие, упражнявано над нея, дъщеря й, сина й и нейните родители.
Жената действително се е нуждаела от помощ. Това се потвърждава от издадената по гражданското дело ограничителна заповед. В нея е написано, че съпруга й не трябва  да се приближава на по-малко разстояние от 10 метра до нея.