Делото срещу бившият шеф на мините отново отложено

Новините

22-05-2013, 15:12

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Ще свидетелстват 180 свидетели

"Насрочват се нови дати за делото срещу бившия изпълнителен директор на "Мини Марица-изток" инж. Иван Марков и заместника му инж. Гочо Христов", съобщи съдия Татяна Гьонева, говорител на Старозагорския окръжен съд. Първото заседание трябваше да започне днес. Според Гьонева причините за отлагането на делото са две. Едната е, че е постъпила писмена молба от защитата на единия от подсъдимите, че не му е връчен препис от обвинителния акт и че това е пречка за даване ход на делото.

Второто основание за отсрочката е, че един от защитниците имал множество ангажименти по започнали вече съдебни производства на няколко дати, на които също бяха насрочени заседания в Стара Загора.

"В момента се обсъждат подходящи дати за всички страни, за да не се стигне отново да отлагане на делото", поясни съдия Гьонева.

Преди дни стана ясно, че съдебният процес срещу бившите ръководители на "Мини Марица-изток" инж. Иван Марков и инж. Гочо Христов ще върви поне 14 дни. Дългият процес бил заради наличието на около 180 свидетели, които трябва да бъдат разпитани. Иван Марков и Гочо Христов са обвинени в престъпления по служба с цел облага. Припомняме, че през февруари м.г. съдебният състав откри сериозни хронологични несъответствия в 130-страничния обвинителен акт по делото и той бе върнат на Окръжна прокуратура за отстраняване на несъответствията.