Финансово стимулиране на асистираната репродукция

Мисия

22-05-2013, 16:13

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Таза година Община Стара Загора отпуска 40 000 лева за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми

На 27.05.2013 г. от 09.00 ч. започва приемът на документи за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция  на съпрузи и лица, живеещи на съпружески  начала, с репродуктивни проблеми на територията на Община Стара  Загора. Тази година за целта в общинския бюджет са предвидени 40 000 лв., което е с 10 000 лв. повече от отпусканите досега средства.


Двойките и семействата с репродуктивни проблеми могат да получат финансово подпомагане един път годишно в рамките на текущата година, при условие, че не са одобрени за финансово подпомагане от други фондове за същия период и за същата процедура .


Документите се приемат всеки работен ден от  09.00 ч  до 12.00 ч. в сградата на Община Стара Загора, ул. Цар Симеон Велики № 107 ет. 2, ст. 216; тел: 042/614-696.


Кандидатите трябва да отговарят на следните критерии:
а/ да са български граждани, притежаващи постоянен и/или настоящ адрес на територията на  Община Стара Загора през последните три години. При двойките във фактическо съжителство и при семействата, на това условие следва да отговаря поне единият от кандидатите;
б/ кандидатите да са семейни двойки или във фактическо съжителство;
в/ кандидатите да нямат парични задължения към държавата и Община Стара Загора;
г/ да са със непрекъснати здравно-осигурителни права;
д/ да не са поставени под запрещение;
е/ да не са криминално проявени лица;
ж/ да е налице доказан стерилитет /независимо с женски и/или с мъжки фактор/, лечим   единствено   с   методите   на   АРТ   и   по-конкретно   IVF   или   ICSI.


Кандидатите представят лично или от техни упълномощени представители /с нотариално заверено пълномощно/ следните документи:
•    Заявление по образец;
•    Копие от лична карта ;
•    Копие от Удостоверение за граждански брак или декларация  от партньорите при фактическо съжителство ( Приложение 2) ;
•    Декларация, удостоверяваща липсата на кръвно родство (Приложение 3);
•    Декларации от съпрузите и лицата, живеещи на съпружески  начала, че не са поставени под запрещение (Приложение 4);
•    Декларация, удостоверяваща, че семейната двойка, съжителстващите на семейни начала или лицата кандидатстващи за финансово подпомагане по правилата на настоящия правилник не са одобрени за финансово подпомагане от други фондове за същия период и за същата процедура (Приложение 5)
•    Свидетелство за съдимост;
•    Удостоверение за наличието или липса на задължения към Община Стара Загора;
•    Удостоверение от Териториална дирекция Стара Загора към Национална агенция за приходите за непрекъснати здравноосигурителни права;
•    Информация за банкова сметка на кандидатите;
•    Медицинска документация.


Крайният срок за подаване на документите  е 12.00 ч. на 10.06.2013 г.


Документите ще бъдат разгледани от комисия в Общинския съвет с председател д-р Даниел Вълчев.