Лондон в шок! Двама с мачете обезглавиха войник

Животът

22-05-2013, 21:40

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Полицайка ги застреля

Кървава драма, разиграла се насред улицата, потресе Лондон.

Двама души бяха простреляни от въоръжена полицайка, след като обезглавиха случаен минувач с мачете пред очите на дузина очевидци. След убийството те започнали за размахват ножове и срещу служителката на реда, но тя открила огън, съобщава "Дейли Мейл".

Жертвата била срочнослужещ войник, мястото на нападението е близо до казармите в Уулвич, Южен Лондон. Обстоятелствата около инцидента още се изясняват. Не са известни и причините за убийството.

След като били застреляни, у нападателите са открити още ножове, пистолети и пушка. Единият от тях е починал на място, другият е в болница, тежко ранен, но животът му е извън опасност. От полицията се надяват да успеят да го разпитат, за да се разбере мотивът за нападението. И убийците, и жертвата са на около 20 години.

Свидетел на ужасяващата случка разказва, че двамата чернокожи нападнали жертва с ножове и сатър.

Те кълцаха нещастния човек, буквално, каза той пред ВВС, едва сдържайки сълзите си. Те очевидно бяха полудели. Бяха като животни. Извлачиха тялото му от тротоара до средата на улицата и го оставиха там,продължава с разказа си ужасения свидетел, пише novini.bg.

Двамата убийци крещели "Аллах Акбар!" след убийството, пише "Дейли Мейл". Извергите дори се опитали да заснемат филм по време на нападението над войника, който е атакуван с ножове, сатъри и мачете след автомобилна катастрофа.

На страницата си в социалната мрежа Twitter кметът на Лондон Борис Джонсън описа нападението като "отвратителен, заблуден и непростим акт на насилие".

Според правителството на страната се касае за терористичен акт. Премиерът Дейвид Камерън определи случката като "истински шокираща". Свикано бе заседание на антикризисния щаб COBRA, който заседава само по въпроси националната сигурност.