Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

23-05-2013, 07:00

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога ще се случва в четвъртък

Още жега. Максималната температура в Пловдив ще стигне 30 градуса.

Дванайсетокласниците днес се явяват на втора матура. В Пловдив и региона на изпит отиват 11 200 младежи. Най-много зрелостници са предпочели география и икономиката.

Днес е и външното оценяване по математика за седмокласниците. В него ще участват над 5600 ученици.

До края на месеца се затваря за ремонт улица "Св. Петка". Променят се маршрутите с автобусни линии №9 и 93. Виж от къде ще минават рейсовете ТУК.

Комплексът за социални услуги "Св Георги" има ден на отворените врати. Гостите ще могат да видят в ход най-новия проект, който се прави със собствени сили и средства: изграждането на мини-голф игрище в двора зад сградите на администрацията и новите услуги. 

В останалите открити части на комплекса ще се боядисват пейки и ще се садят дръвчета и цветя в цветна фигура. В спортните зали ще има демнстрации по джудо, фитнес и стрелба, а в отделението за медицинска рехабилитация - физиотерапевтични процедури и лечебна физкултура.

В Пловдив се организира кампания за борба с трафика на хора. Днес от 14 ч. ще се проведе дискусионен форум на тема „Трафик на хора с цел трудова експлоатация и трудово законодателство”.

Ще бъде представена информация и ще се дискутират въпроси, свързани с трафика на хора, социалната отговорност на посредническите фирми, некоректните практики в дейността на фирмите, предоставящи сезонна заетост в региона и рисковете за попадане в ситуация на трудова експлоатация, както и легалните възможности за обучение, работа и студентски бригади в чужбина, трудовото законодателство и Атинските етични бизнес принципи.

Театърът излиза с пресконференция. Драматичният започна репетициите на спектакъл с работно заглавие „Пет жени в красиви рокли”. Режисьор е Атанас Атанасов, чиято последна постановка в театъра – „Бурунданга” – се играе при пълни салони. Повече за новата пиеса ТУК.

В 10:00  часа на стадион "Пловдив" в чест на големия пловдивски журналист Николай Галов ще се проведе футболна среща между отборите на  Ботев и Локомотив набор 2002 година.

Николай Галов, известен на всички в България като „колегата Галов”, е роден на 5 юли 1943 г. в Пловдив. Умира в Пловдив, малко преди 50-тия си рожден ден – на 9 юни 1993 г.

Футболната среща , ще се проведе на половин терен, двата отбора ще бъдат сформирани по схемата 8+1 играча. Генерален спонсор на футболната среща за купа "Галов" е фирма Рефан България.

Aко обичате музиката и забавленията непременно трябва да посетите концертът под надслов "Хуморът в музиката или Веселият диригент",който Държавна опера Пловдив ще представи от 19 часа в Концертна зала.

Ще имате възможността да видите на живо актьорът от "Шоуто на Слави" Виктор Калев, който ще пее,  свири и дирижира заедно с главния диригент на институцията маестро Алексей Измирлиев.

Подобно шоу се прави в Операта за пръв път и е замислено така, че да донесе голямо удоволствие на публика от всички възрастови групи. Програмата е изпъстрена с миниатюри - повечето непознати за пловдивската публика и е много приятна и подходяща и за хора, които никога не са ходили на симфоничен концерт.