Гари остава в Левски и през новия сезон

Спорт

23-05-2013, 10:30

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

"Сините" отказват оферти за холандското крило

Звездата на Левски Гари Родригес със сигурност ще остане в тима и през следващия сезон, пише "Тема Спорт". Ръководството на „сините” е взело решение да не приема оферти за него. От "Герена" вече му лепнаха и цена от 1,5 милиона евро. Дори обаче да има желаещ да я плати, ще получи отговор "Родригес не се продава".

Холандецът бе привлечен през зимата, но успя много бързо да се аклиматизира и да направи фурор. Той е най-добрият футболист на Левски през пролетта. Гари бе привлечен за 300 хиляди евро и изигра 18 мача, в които вкара 7 гола. Той бе с най-голяма заслуга за класирането на "сините" на финал за Купата на България, както и за превземането на първото място в А група.

И докато мястото на Родригес в състава и за следващия сезон е бетонирано, то Левски иска да се освободи от Роман Прохазка. През есента словакът бе титуляр. През пролетта обаче бе изместен от състава от Стефан Велев и бе пускан единствено като десен бек, когато се налагаше Дъстли Мулдер да почива. "Сините" ще пробват да го върнат на Спартак (Търнава), откъдето го привлякоха миналото лято. Активът на Прохазка на "Герена" е 30 мача без отбелязан гол.

Левски е склонен да се раздели и с Владимир Гааджев и Базил де Карвальо. Към момента обаче за тях няма конкретни оферти в клуба. "Сините" пък ще проб­ват да привлекат Венцислав Христов и Алберто Лоузейро от Берое. На треньора Николай Митов е предложен и мароканският атакуващ футболист на Леванте Набил Ел Жар, който в миналото е играл за Ливърпул.