Версия: Радикален ислям в основата на атаката в Лондон (СНИМКИ)

Животът

23-05-2013, 10:25

Снимка:

blick.ch

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Двама обезглавиха млад мъж с мачете, разследват нигерийска връзка

Бруталното убийство в Лондон, при което двама чернокожи обезглавиха млад военен с мачете, изглежда е мотивирано от радикалния ислям,  посочват британски правителствени представители.

Великобритания и преди е преживявала такива атаки и няма да бъде сплашена, категоричен бе той. Убийството принуди Камерън да съкрати посещението си  в Париж и спешно бе свикано извънредно заседание на кабинета.

Други двама правителствени представители, които говориха при условие за анонимност, тъй като не са били упълномощени за  това, заявиха, че нападението изглежда е идеологически  мотивирано от радикалния ислям. Тази оценка не е базирана единствено на видозаписа, на който единият убиец прави политически изявления срещу британското  правителство, посочва той.

От Скотланд Ярд потвърдиха, че разследването за убийството се води от отдела за борба с тероризма. Двамата заподозрени са били ранени и са задържани. Те се намират в болница, а  състоянието на единия е тежко. Във връзка с нападението мерките  за сигурност в казармите в Лондон са засилени.

Великобритания разследва възможна нигерийска връзка в нападението, посочва Ройтерс, позовавайки се на източници, близки до разследването. Те обаче не уточняват какво е  естеството на тази връзка, пише БТА.