Неонацисти атакуваха джамии, мъстят заради обезглавения войник (ВИДЕО)

Животът

23-05-2013, 10:36

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Убийците: "Вие никога няма да сте в безопасност. Това е британски войник, око за око, зъб за зъб"

След жестокото убийство на британския военен по улиците на лондонския район Уулуйч излязоха десетки агресивни членове на ултрадясната организация "Лига за отбрана на Великобритания". Над 200 души участваха в сблъсъци с полицията.

В графствата Кент и Есекс двама атакуваха джамии. Единият от тях дойде в мюсюлманския храм с нож в ръка и се опита да го подпали. Полицията засега отрича между инцидентите и жестокото убийство в Лондон да има връзка. От самите джамии обаче твърдят, че те са актове на мъст.

Военнослужещ на британските въоръжени сили бе убит в югоизточната част на Лондон в сряда от двама предполагаеми ислямисти. Всичките обстоятелства около инцидента и самоличността на нападателите не са обявени до момента. Малко след атаката в мрежата се появи потресаващо видео на единия от главорезите, които, по разкази на очевидци, са отрязали главата на жертвата си британски военен в британската столица Лондон. Стискайки окървавен нож в ръката си, екзекуторът отправя смразяващо послание на омразата. "Вие никога няма да сте в безопасност... Заклевам се във всемогъщия Аллах, че никога няма да спрем да се бием с вас. Единствената причина, поради която ние убихме този човек е, че мюсюлманите умират ежедневно. Това е британски войник, око за око, зъб за зъб", казва терористът, пише novini.bg.