Мъж признава пред ФБР за тройно убийство с Царнаев

Разпитван от ФБР мъж признава малко преди смъртта си за извършено заедно с Царнаев тройно убийство в Бостън преди 2 години

Мъж, убит във Флорида по време на разпит на ФБР, признал малко преди смъртта си, че заедно с Тамерлан Царнаев са извършили тройно убийство, съобщи БГНЕС.

 

Разпитът на Тодашев продължавал вече два часа в апартамента му в Орландо, когато внезапно той скочил и се опитал да нападне един от следователите, докладва полицейски източник, цитиран от "Ню Йорк Таймс". Преди това той е признал за тройното убийство, но без да подпише показания. За момента частите ФБР в Бостън и градският прокурор не казват нищо за престъплението, тъй като разследването по него продължава.

 

В случая става въпрос за убийството от 11 септември 2011 г. в западното предградие на Бостън, Уолтам, което така и не бе разкрито. Тогава трима мъже са открити заклани в апартамент и покрити с марихуана. Убитият по време на разпита мъж е 27-годишният Ибрахим Тодашев от чеченски произход. За него се разбрало, че познавал предполагаемия извършител на атентатите по време на бостънския маратон Тамерлан Царнаев. Според данни на техни близки двамата тренирали бойни изкуства и живяли известно време в Бостън.

 

Тодашев е разпитван и преди това за случая с атентатите по време на маратона. Следователите са установили връзка мужду тройното убийство и братята Царнаеви на базата на ДНК анализ след бостънския атентат, допълва Ей Би Си Нюз.