Локо (Пд) покори Ливърпул (СНИМКИ)

Спорт

23-05-2013, 12:50

Снимка:

личен архив

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

"Черно-белите" таланти с треньор Иван Терзийски показаха, че са №1 в Пловдив

Този отбор беше събран преди по-малко от година. В началото в него имаше едва десетина дечица, които носеха фланелката на Локо (Пд). Всичко се промени, когато тимът на набор 2003 на "черно-белите" беше поет от юношата на ЦСКА и бивш капитан на Димитър Бербатов Иван Терзийски.

В началото той беше приет с доза недоверие и мнозина гледаха на него, като на "софиянеца, който е човек на някого". В момента всички го обожават. И има защо. 32-годишният млад специалист успя да селектира отбор от изключителни таланти, които обичат играта и започна да ги учи на футбол. Резултатите не закъсняха. Първият турнир, в който участваха младоците от Локо беше спечелен.

Надпреварата беше организирана от фенклуба на английския гранд Ливърпул в Града под тепетата и носеше името на петкратния европейски шампион.

Локо (Пд) беше в една група с отборите на Съединение, Ботев (Пд) и Хебър. На старта беше записано равенство – 1:1 със Съединение, но след това те записаха два категорични успеха с 4:1 над Ботев и 2:0 над Хебър. Равните точки и еднаквата голова разлика доведе до бараж срещу Съединение, където възпитаниците на Терзийски не оставиха съмнение кой е по-добрият отбор и спечелиха с 2:0.
Финалът беше срещу Спартак (Пд), който малките "смърфове" изиграха по брилянтен начин и победиха с 3:1.

"Черно-белите" имат и друг повод за радост, тъй като Богдан Иванов спечели наградата за "Най-добър халф" на турнира.
Заслуженото за успеха обаче трябва да се отдаде и на вратарите Петър Милотев и Кристиан Кадиев, защитниците – Стефан Печалов, Валентин Дармонски, Доуш Али, Кристиян Хубенов, халфовете – Теодор Грибачев, Антонио Лазаров, Георги Михайлов, Момчил Райчевски, както и нападателите Видол Сейменски, Иван Колев и Ангел Ангелов.

"Изключително щастлив и горд съм с моите момчета. Благодаря им за старанието и за любовта, с която играят. За мен е удоволствие да съм техен треньор и се надявам това да е само началото на техните успехи. Аз вярвам в тях", заяви щастливият треньор пред Sportline.bg.