Харлем учителят на шествието за 24 май

Христо Данев остава артистичен, но с едно наум

Уволненият заради Харлем Шейк преподавател Христо Данев ще е част от представителния блок на новото си училище Езикова гимназия Пловдив на утрешния празник. Той ще дефилира заедно с възпитаниците си по Главната улица за 24 май. Не планираме обаче нищо извънредно на площада, заяви с усмивка Данев.

Пред Plovdivutre.bg педагогът заяви, че все още залага на артистизма в преподаването, който доведе и до злополучния Харлем Шейк. Така обаче младият учител вкарва малко свежест в обучението на учениците от 10 и 11 клас, които имат натоварена програма и много уроци. Ангажиметът ми е абсолютно сериозен – водим дискусии по актуални теми, упражняваме се с ролеви и езикови игри.

Няма повече танци в училище. Тази страница е затворена. Ако дойде нова мода догодина, която децата искат да пробват, всичко ще бъда съгласувано с ръководството на гимназията. Научих си урока, категоричен е Данев.

Той изтъкна, че се чувства много добре в новото училище, където преподава английски като вторич чужд език на ученици с немскоезичен профил. Нивото е високо, децата са с много добра подготовка. Не е имало никакви подмятания или провокации по мой адрес. Очаквах нещо такова, но нямаше. В момента, в който влязох в класната стая, всичко си дойде на мястото. Останах приятно изненадан, разкри Данев.

Той посочва, че има коректни взаимоотношения с колегите. Нямало пререкания и не е бил нарочен за „черна овца”. Приели го добре, а намерил и подкрепа от членовете на колектива, които го познавали от преди скандала.

Данев посочи, че след като се е срещнал с министъра са се чули още 2-3 пъти. От месец не са имали контакти, но отново му благодари за оказаната помощ и проявеното внимание.