Абитуриентските балове на пловдивските управници

Мисия Пловдив

23-05-2013, 19:07

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Дани Каназирева била в бяло, Титюков взел награда за добър танцьор

Всеки пази приятни спомени от своята абитуриентска нощ. Plovdivutre.bg разпита някои видни пловдичани какво си спомнят от тяхното завършване.

Зам-кметът Георги Титюков е завършил геодезия в Строителния техникум. Балът му бил на 21 май в Новотела. Той носил костюм в цвят бордо, каквито били много актуални през 1994-та година. Той обрал точките на тържеството - с колежката Надя от специалност ВиК се развихрили на дансинга. Двамата се класирали първи на импровизирано състезание по 5 вида танци. Наградата им била бутилка шампанско.

Общинският съветник Дани Каназирева пък празнувала в хотел Санкт Петербург. Класът й от гимназия „Димитър Благоев” бил изцяло от момичета. Празненството им било съвместно с това на зрелостниците от Духовната семинария, които се държали изключително възпитано. Дани била с класическа бяла рокля. Още тогава тя имала серизона 7-годишна връзка. Приятелят й я оставил да лудува сама до 23:00 часа, след което двамата се събрали на частно тържество.

Кметът на район „Тракия” Костадин Димитров също отпразнувал в хотел Санкт Петербург дипломирането си от Електротехникума. Той бил кавалер на бала на съпругата си, а след това тя дама на неговия. За тържеството той избрал класическа комбинация – бяла риза, синя вратовръзка на бели точки и костюм от тъмносиньо райе. През 1994-та  нямаше голям избор – алтерантивите бяха масленозелено или бордо. Моделът си избрах от популярно тогава модно списание, споделя Димитров.

Чернокосата шефка на образователния инспекторат в Пловдив Иванка Киркова пък била пременена в модното жълто-черно. Завърших в почти девически клас на Езикова гимназия “Иван Вазов”, класната ни беше в доста напреднала бременност, но останахме в ресторанта до сутринта, спомня си Киркова. Тогава нямах кавалер. Сега пазя снимките от нощта на моя бал и им се радвам, разказа дамата.

Зам.-кметът Стефан Стоянов имал не един, а два празника. Той първо бил ученик в Английската, но после се преместил в Немската в София. Затова първо си направил голямо парти в пловдивския Новотел, след което традиционно посрещнал изгрева с приятели на Альоша. Няколко дни по-късно празнувал и с класа си в столицата. Стоянов си спомня, че било много емоционално, тъй като повечето му връстници заминавали в чужбина. На бала Стоянов облякъл и първия костюм в живота си. Бил калсически сив. Още го пазя, макар и да не ми става. Всъщност дори не смея да го пробвам, заявява с усмивка зам.-кметът. Той разкри, че е имал дама на бала, но отказа да каже подробности.