Борисов призна за новата тройна коалиция

Най-доброто от печата

24-05-2013, 08:18

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Волен чака разследване срещу Фидосова за търговия с влияние

Бившият премиер Бойко Борисов призна вчера, че гласи нова тройна коалиция с останали извън парламента партии въпреки липсата на подкрепа за съставяне на кабинет от ГЕРБ и върнатия от него вчера мандат.
Както „Монитор” писа, съюзът на ГЕРБ с партиите на Яне Янев РЗС и на шефа на СКАТ Валери Симеонов – Национален фронт за спасение на България (НФСБ), лъсна ден по-рано, когато трите формации дружно атакуваха резултатите от вота пред Конституционния съд (КС).
„Говори се, че ГЕРБ е в изолация. Но има доста извънпарламентарни партии с нелоши резултати – да, под 4-процентовата бариера, но и за тях са гласували български граждани, с които в следващо правителство ние винаги бихме могли да обменим експерти”, намигна Борисов на РЗС и НФСБ. Това стана в президентството точно преди да върне мандата за съставяне на кабинет. Думите на Борисов на практика „подпечатаха” съмненията, че незаконните 350 000 бюлетини в Костинброд са били подготвени за РЗС, за да може ГЕРБ да вкара новата си патерица в НС.
По-рано, на влизане за среща с президента Росен Плевнелиев, лидерът на „Атака” Волен Сидеров заподозря, че
НОВАТА ДРУЖБА НА ГЕРБ Е СКРЕПЕНА И ФИНАНСОВО
„Борисов е един измамник, който направи тройна коалиция с пудела Яне и с Национален фронт за спасение на Бойко”, лепна Сидеров ново име на партията на Симеонов. Депутатът поиска да разбере как уж критиците на ГЕРБ сега са се съюзили с тази партия. „Питайте ги как така се прегърнаха и колко струва това. Колко им платиха от ГЕРБ”, настоя лидерът на „Атака”.
На срещата си с Плевнелиев на „Дондуков” 2 Сидеров го запознал със сигналите, с които разполага, за това, че Искра Фидосова от ГЕРБ се обажда на конституционни съдии, „за да ги обработва” да вземат решение за касиране на изборите.
ТОВА Е ГОЛЯМО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ – ТЪРГОВИЯ С ВЛИЯНИЕ
Затова се надявам да се стигне до разследване срещу Фидосова”, подчерта лидерът на „Атака”. Той настоял пред президента да се вземат всички мерки, за да се гарантира обективността на КС. Сидеров отново повтори тезата си, че ГЕРБ правят всичко възможно, за да внесат хаос в работата на институциите, за да може през това време да влияят на съдиите.
Председателят на ДПС: Пробутват гнусния сценарий от 2009 г.
Председателят на ДПС Лютви Местан направи вчера на пух и прах аргументите на РЗС за касиране на вота в Турция. „Информирахме президента за поредния опит да се отнеме конституционното право на български избиратели в чужбина. Не искам да се повтаря този гнусен сценарий от 2009 г., когато бяха касирани около 17 000 гласа на ДПС. Понеже основният аргумент в жалбата до КС е, че не е възможно в една избирателна секция да гласуват повече от 900 души, аз казвам – ако е вярно това съображение, смятате ли, че е възможно то да се отнася за едни, а да не се отнася за други секции. Такива секции има в Измир и Бурса, но и в Брюксел например. Не би следвало да гласуват повече от 900 души в една секция, но ето – в секция №1 във Виена са гласували 1551 души, в Брюксел в секция №9 са гласували 1786 души”, обясни Местан след срещата си с Росен Плевнелиев.