Нека почетем и в метрото

Мисия София

24-05-2013, 08:34

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

На какво е празник 24 май?

Честит 24 май! Нека сме просветени!

Метрополитен и гражданско сдружение "Политроник" изненадват софиянци приятно за 24 май

Гражданско сдружение "Политроник" и Метрополитен ЕАД ще направят тазгодишния празник на буквите за софиянци по-специален.

"Книги в метрото" е тяхна инициатива, която цели да разнообрази пътниците в метростанциите и по време на път, като същевременно стимулира тяхното желание да четат и да се информират.

На четири спирки в софийското метро ще бъдат разположени стелажи с книги от най-разнообразни жанрове. Всеки, който има желание, може да вземе книга по избор и да я чете докато чака метрото или пътува. Може дори да я дочете вкъщи. Условието е книгата да бъде върната на един от четирите стелажа, за да може някой друг да й се наслади. Всички книги, които ще са в обръщение са дарение. От издателства и частни лица. На всяка книга ще можете да прочетете от кого е дарена.

Подобна инициатива вече е реализирана в Лондон и се е радвала на голям интерес от пътниците в метрото. Стелажите на "Политроник", заредени с книги, ще са на четирите метростанции: Стадион Васил Левски, Сердика, НДК линия, Софийски университет.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен