Графа отличник на наградите на БГ Радио

БГ Музика

25-05-2013, 09:10

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Лили Иванова голямата звезда в Благоевград, пак странни статуетки

Лили Иванова бе голямата звезда на шоуто в Благоевград, който съпътства годишните музикални награди на БГ Радио. Те се състояха за първи път извън столицата, като той съвпадна освен с националния празник 24 май, така и с празника на града.

Лили отнесе и статуетка, след като концертът й в зала Арена Армеец бе обявен за БГ концерт на 2012 г.

Музикалното събитие на годината се състоя на две сцени, което донякъде обърка публиката. Успоредно с обявяването и връчването на наградите на голямата сцена най-добрите български изпълнители изнесоха концерт. Сред тях бяха БТР, Мария Илиева, Васко Василев, Богомил, "Фондацията" и др. От спечелилите призове пяха само Лили Иванова, БТР и Стенли.

За БГ вдъхновител бе определена група Тангра. Приза получи Стенли, който я посвети и на Чочо Владовски, който е на небето. След като взе приза, Стенли изпя песента "Кукувича прежда".

Графа грабна приза за изпълнител на годината, а при дамите номер едно стана Белослава, което изненада и публиката. За група на 2013 бе определена БТР.

Наградата за Албум взе "Дим да ме няма" на Графа, а Ангел и Мойсей бяха определени за дует на 2013. За видео клип N 1 бе определен този на "Секунда" на режисьора Васил Стефанов. БГ Текст на 2013 е на "Секунда" на Любо, Бобо и Графа. Като БГ Дебют на 2013 бе отличена Михаела Филева. БГ песен на годината е "Дим да ме няма" на Графа.