Държавно първенство по у-шу

Спорт

25-05-2013, 09:04

Автор:

boshnakova

Всичко от Автора

Гост на първенството бе Хоей Сан

За втора поредна година Държавното първенство по у-шу – първи етап, бе организирано в Стара Загора.

Организатор бе клуб “Традиционни бойни изкуства”. “Участваха 101 състезатели от 8 български клуба”, разказа Снежана Василева, треньор на клуба домакин.

Най-много представители имаха клубовете от София и Русе. “Тази година имаше повече участници и повече публика от миналата година”, подчерта Снежана Василева.

Гост на първенството в Стара Загора бе състезателят Хоей Сан, многократен световен шампион по у-шу и водач на националния отбор на Виетнам.

Първияt етап от първенството бе форма. Втория ще бъде в София и ще е в дисциплината “чан чуан”. В това състезание тази година старозагорци ще наблюдават изявите на съперниците си. Третия етап е “сан да”, спаринг, в Бургас и ще бъде есента. Край морето се очаква да има и старозагорско участие.

Доста възпитаници на местната школа са с първи места, а някои и с по две първи места в проведеното държавно първенство. Като Жеко Георгиев, Самуил Панайотов и Деница Петрова.

”Силно се представиха и малките, като Пламен Демерджиев, Натали Костова и Димитър Николов”, допълни треньорката на клуба. Според Снежана Василева нивото на изпълнения от година на година става все по-добро.