Ретро парад засенчва абитуриентите в Пловдив

Мисия Пловдив

25-05-2013, 09:22

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

80-годишен Ford вози 13-членния оркестър Brazz Villidj по централните булеварди

Автомобилен клуб „Ретро“ организира през почивните дни парад на класически автомобили по пловдивските улици, Конкурс за елегантност Пловдив 2013, както и 14-то ретро рали „Розова долина“.
Екстравагантните возила ще започнат да се събират на паркинга на Международен панаир - Пловдив в 15:00 часа днес. От там в 16:30 ч. ще започне парадът по маршрут – бул. „Цар Борис  III Обединител“, бул. „Дунав“, бул. „Васил Априлов“, бул. „България“, ул. „Победа“, бул. „Руски“, бул. „Шести септември“, бул. „Цар Борис III Обединител“, бул. „Христо Ботев“, площад „Гарата“, ул. „Иван Вазов“ до Площад „Централен“.

Начело на парада ще е 80-годишен камион Ford,  който ще превозва 13-членния оркестър  Brazz Villidj, известен с неподражаемото настроение, което създава при всяка своя поява. Водещ на колоната ще е Део, който ще дава информация за предстоящото събитие.

В 17:00 часа автомобилите ще започнат да се подреждат на централния площад на Пловдив, където ще се проведе официалната и развлекателната програма, съпътстваща събитието. За постигането на по-голям ефект ще бъде построена LED видео стена с размери 5х3м, на която ще се излъчват кадри от предишни форуми, заснети кадри от деня на ралито, кратък филм от отбелязването на 20 годишния юбилей на клуб "Ретро", снимков материал и информация за автомобилите, интересни факти и фотоси от Пловдив, както и информация за спонсорите и партньорите на събитието. Програмата ще продължи до 21:00 ч.

Утре в 10:30 ще бъде даден старт на рали  „Розова долина“. Автомобилите ще стартират от площад „Централен“ и ще участват в два състезателни етапа – Пловдив/Хисар и Хисар/Калофер по правилата на принципа „Точна езда”. Целият маршрут на ралито е Пловдив- Хисар-Баня– Калофер- Карлово- Пловдив, посочват организаторите.