„Цар Симеон“ с шампионска титла в Нова Загора

Спорт

25-05-2013, 09:53

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пловдивският клуб извоюва среброто на надпреварата в Сливен

Шампионска и вицешампионска титла извоюваха младите колоездачи на пловдивския велоклуб „Цар Симеон 1898”  от националните критериуми за юноши в Нова Загора и Сливен, поредни стартове от календара на Българския колоездачен съюз.

Адриан Беев вдигна купа "Загорец",  след като бе най-бърз по 25-километровото трасе на атрактивния критериум, подреден по улиците на Нова Загора. 15-годишният пловдивчанин изправери с 2 точки в крайното индивидуално класиране основния си съперник – Румен Ковачев от КК "Бургас“. Трети, изненадващо далеч след двамата остана дург бургазлия – Нягол Няголов. Малко не достигна на другият представител на "Цар Симеон 1898"  - Николай Генов да влезе в тройката. Ники остана четвърти, въпреки, че имаше реален шанс да измести Няголов от третото място.

Генов обаче се реваншира за четвъртото място с вицешампионска титла на критериума за купа "Сливен“. 15-годишният пловдивчанин бе много активен още след старта и по маршрута по улиците на Града на Сините камъни и 100-те войводи и въпреки традиционния сливенски страничен вятър се откъсна от основната група. Той бе силен почти в по-голямата част от състезанието,  но в последните няколко обиколки получи стомашна криза и това му костваше първото място. То остана за Цветан Чавдаров от "Хемус" -Троян. Третото място, след Генов, заслужи Нягол Няголов от КК "Бургас".