Асеновград отличи учители и културни дейци

Мисия Пловдив

25-05-2013, 10:30

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Наградите им бяха връчени на специална церемония

Четирима преподаватели, двама директори на учебни заведения и трима културни дейци от Асеновград получиха отличия в своята област от кмета на града д-р Емил Караиванов. Церемонията се състоя на закрито след празничния концерт на площада на детски танцови и вокални състави по случай 24 май.

Отличените в образователната сфера са:

- Ирина Иванова - учител в подготвителна група в ОУ “Ангел Кънчев”, гр. Асеновград.
- Елмон Русинова - начален учител в ОУ ”Отец Паисий”, гр. Асеновград.
- Снежана Цветанова - учител по химия и опазване на околната среда в СОУ ”Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Асеновград

- Митра Николова - учител в СОУ ”Св.св.Кирил и Методий”, гр. Асеновград.
- Златка Тоскова – директор на ЦДГ “Н. Вапцаров”
- Инж. Виолета Бибова - директор на ПГ "Цар Иван Асен II"–Асеновград.

Отличени в сферата на културата и изкуството:
- Иванка Янкова - Автор на 10 стихосбирки. Превеждана на няколко езика. Учредител и председател на Литературния клуб при НЧ ”Родолюбие-1873 г.”, член на Съюза на независимите писатели.

- Никола Филипов - има публикувани стотици статии, очерци, разкази и стихове. Има публикации на осем езика: български, руски, английски, македонски, украински, полски, гръцки и турски. Член е на Дружеството на независимите писатели в България.

- Мина Христемова - уредник в Исторически музей –Асеновград. Организирала е огромен брой изложби, реализирала е много проекти, свързани с издирване и опазване на културноисторическото наследство. Автор на множество научни публикации и статии.

Всички отличени получиха грамота и букет цветя, като учителите получиха и подарък книгата на Георги Марков „България в Балканския съюз срещу Османската империя 1911-1913”, а културните дейци по една уникална картина.