17 училища изпратиха своите абитуриенти, днес предстоят още 10

Мисия Бургас

25-05-2013, 12:43

Снимка:

facebook.com

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Първата бална нощ премина спокойно и без инциденти

2 255 абитуриенти изпраща вчера и днес Бургас. Те са от общо 27-те училища на територията на общината като повече от 2155 са заявките за празнуване на първата и втора вечер на абитуриентите в хотелите и заведенията на курорта Слънчев бряг.

 Припомняме, че вече трета поредна година баловете се организират само на 24 и 25 май, за разлика от предходни години, когато започваха още от 19 май и приключваха след 26-и.

17 от школата празнуваха най-вълнуващия момент за зрелостниците в Деня на славянската писменост и култура – 24 май. Това са езиковите и хуманитарни гимназии, както и Търговската.

Единствено Вечерната гимназия се "цепи от колектива" и ще празнува на 26 май – в неделя. Там завършват 72-ма зрелостници. 

В цялата Бургаска област абитуриентите са общо около 3600. И тази вечер повечето от тях ще посрещнат балната си вечер в хотелите в Слънчев бряг като по този повод малко преди активния сезон бяха отворени почти всички нощни клубове на комплекса.

За щастие по данни на полицията в Несебър първата бална нощ е приманала спокойно и без сериозни нарушения.

Най-много зрелостници изпращат Английската, Немската и Математическата гимназия – съответно по 202, 193 и 194 души. Най-малко са абитуриентите на Професионалната техническа гимназия в "Меден рудник", които са 11.