София може да остане без линейки утре

Мисия София

25-05-2013, 13:22

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пребиха екип на Спешна помощ в София

Потресен съм, някакви пияници бият лекари, заяви шефът на Спешна помощ

Потресен съм от поредния инцидент с лекари, заяви директорът на "Спешна помощ" - София д-р Георги Гелев пред БНР.

Той призова новия парламент да предприеме законодателни мерки, които да гарантират сигурността на лекарите:
"Крайно време е да се обърнете към така наречения Парламент и ги попитате кога ще гласуват да сме по статута на държавния служител, на МВР. Ние сме същите, каквито са полицаите, не може да ни бият! Това са ни най-добрите лекари, а някакви пияници, 20 човека ще ми бият лекарите. Не мога да ви кажа какво е състоянието на медиците", каза той.

Петима мъже и една жена бяха задържани във връзка с нападение над медицински екип на Спешна помощ в столицата снощи.

Медиците отишли на адрес в квартал "Овча купел", като се оказало, че 15-годишна девойка е прекалила с алкохола. Вместо да си свършат рабоатата обаче лекарите трябвало да се защитават от петима мъже и една жена, които им нанесли побой. Нанесени са щети и на линейката.

15-годишно момиче пък е отведено в детска педагогическа стая и предадено на инспекторите там. От полицията, към момента, не могат да кажат точната причина за нападението. Предполага се, че хората в апартамента са празнували изпращане на абитуриент.

Пострадалият лекар д-р Красимир Йорданов пък предупреди, че утре всички медици в Спешна помощ ще излязат в стачка и няма да се отзовават на сигнали.