Германия се опасява от атентат по време на финала на ШЛ

Свят

25-05-2013, 14:13

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Всичко преди Байерн и Борусия Д тази вечер

Германските власти се опасяват, че има риск от атентат по време на публичните предавания на финалната среща на Шампионската лига по футбол между Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд тази вечер, пише сп. "Шпигел".

Федералната криминална полиция (ВКА) разполага с информация, която трябва да бъде приета сериозно, за евентуален план за атентат в Германия, твърди изданието, без да назовава своите източници.

Според същите източници заподозрени ислямисти подготвяли бомбен атентат.

Тази вечер на "Уембли" във финала на Шампионска лига излизат Байерн (Мюнхен) и Борусия (Дортмунд), които в оспорван финал ще определят новия носител на трофея.

Кевин Гроскройц се очаква да започне на мястото на Марио Гьотце довечера, тъй като бъдещият играч на "баварците" има травма в бедрото. Марко Ройс пък ще премине в центъра на атаката зад тарана Роберт Левандовски. Отзад Лукаш Пишчек е готов за игра, но ще премине операция на бедрото през лятото, докато Матс Хумелс вероятно ще надвие лека травма в коляното, за да излезе срещу бившия си тим.

Единствената въпросителна в Байерн е кой ще е партньор на Данте в центъра на защитата. Холгер Бадщубер е аут от декември, а Даниел Ван Буйтен и Жером Боатенг досега бяха ползвани на ротационен принцип. По-вероятно е все пак белгиецът да започне финала. Тони Кроос остава контузен с мускулен проблем, докато Ариен Робен ще продължи отдясно. Томас Мюлер вероятно ще играе зад самотния нападател Марио Манджукич, който трябва да запази мястото си за сметка на Марио Гомес.

Борусия (Дортмунд) има една титла досега в Шампионската лига, вземайки трофея през 1997 година след успех с 3:1 над Ювентус във финала. Момчетата на Юрген Клоп надиграха "баварците" с 5:2 миналата година във финала на турнира за Купата на Германия. Тогава Левандовски вкара хеттрик. Бранителят Матс Хумелс дойде в Дортмунд от Байерн след успешен наем на "Сигнал Идуна парк". Контузеният плеймейкър Марио Гьотце пък се съгласи на трансфер в Байерн след края на сезона.

Байерн търси петата си европейска купа, с която би се изравнил с Ливърпул като третия най-успешен тим в състезанието, зад Милан и Реал (Мадрид). "Баварците" нямат загуба от противника си във всички четири мача между двата тима през този сезон, правейки два пъти 1:1 в Бундеслигата и побеждавайки Борусия с 2:1 и 1:0 за Суперкупата и Купата на Германия. Единственият предишен изцяло германски финал в Европа бе този за Купата на Уефа през 1980 година, когато Айнтрахт (Франкфурт) надигра Борусия (Мьонхенгладбах) след повече голове на чужд терен и реми 3:3 след два изиграни мача.

Още спортни новини тук