Френско МУУУ, в „Албена”

Мисия Добрич

25-05-2013, 14:27

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Щемпел "Произведено в Албена" носят 35 % от храните в курорта

На все повече хранителни продукти, които се предлагат в курорта Албена, се поставя щемпел "Произведено в Албена", каза изпълнителният директор на "Албена" АД Красимир Станев, цитиран от БТА. Според него, така за все повече продукти курортът гарантира пред своите гости за произхода, сигурността и качеството на предлаганите хранителни продукти.
Предвид, че хлябът и хлебните произведения за курорта се произвеждат с пшеница, произведена от дъщерното дружество на "Албена" "Еко Агро", може да се каже, че около 35 процента от продукцията, която се консумира в курорта, е собствено производство. Целта е този дял да стане 60-70 процента.
200 френски крави за месо ще се отглеждат в краварници, които в момента се ремонтират, съобщи още Станев. Намерението на "Албена" е да развива и свинепроизводство.
Земеделска база на Албена е на площ 800 декара в балчишкото село Момчил. Там се изгражда и инсталация за биогаз. В селото са и складовете и цеха за сокове.
Изгражда се и малка консервна фабрика, която ще е готова следващата година.
Миналата година бе засят лозов масив и се очаква до година-две да започне и производството на вино.