Тонев шокира: Махам се от Левски

Спорт

25-05-2013, 21:06

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

"Реших да напусна преди месец", призна изпълнителният директор на "сините"

Изпълнителният директор на Левски Иво Тонев сензационно обяви, че напуска клуба. Това стана, след като "сините" инфарктно заугбиха титлата, завършвайки 1:1 със Славия след автогол на Димитър Везалов. Тонев обаче бе категоричен, че е взел това решение преди месец и то не е било свързано с развитието на шампионата.

"Това е най-голямото ми разочарование във футбола до момента. Ще ви кажа нещо, което реших преди месец. Ще предложа на Тодор Батков още утре да напусна Левски. Бях го решил преди месец и исках да го направя като шампион. За мое съжаление това не се случи. Бъдещето на Левски е свързано с хора като Боримиров и Христо Йовов. Те са истински левскари и публиката ги заслужава и ги обича. Те са млади и амбициозни, играли са в чужбина. Най-много ми е мъчно за тази публика. Тя не заслужава това, което се случи днес. Моят ангажимент бе сектор "А" да е завършен за 100-годишнината на Левски. Ще се погрижа това да се случи. Уточнени са всички неща по финансирането на строежа", каза изпълнителният директор.

"Просто нямам думи за това, което се случи. И за автогола, и за пропуските. Знаехме, че футболистите на Славия ще бъдат премирани. Нашата мотивациш трябваше да е огромна, за да ги победим. Не искам да коментирам Лудогорец. Има съмнение за инфаркт на Константин Баждеков. Дано всичко е наред. Базил де Карвальо бе много афектиран и затова е казал тези неща. Не искам да коментирам дали имаше феърплей", допълни Тонев.